Toebehoren

NC Tafels

3-assige CNC bewerkingcentra kunnen veelal uitgebreid worden met een 4e en/of 5e as, waardoor sommige werkstukken efficiënter en nauwkeuriger bewerkt kunnen worden en doorlooptijden gereduceerd kunnen worden. Is een uitbreiding van uw CNC bewerkingscentrum met een extra 4e en/of 5e as gewenst, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Standaard NC-tafels zijn leverbaar met tafeldiameters: Ø120 mm, Ø250 mm, Ø320 mm, Ø400 mm, Ø500 mm, Ø630 mm en Ø800 mm en van Ø 1.000 mm, Ø 1.250 mm, Ø 1.500 mm, Ø 2.000 mm en Ø 2.500 mm Naast de standaarduitvoeringen waarbij de servomotor rechts is geïnstalleerd, zijn ook linkse uitvoeringen en uitvoeringen waarbij de servomotor aan de achterzijde is geïnstalleerd leverbaar.

De voornoemde NC-tafels kunnen ook geleverd worden met passend manueel tegencenter, pneumatisch of hydraulisch tegencenter, of pneumatisch of hydraulisch tegenlager, aangevuld met een spanbalk op maat De NC-tafels worden door ons volledig aan de bestaande besturing gekoppeld (Heidenhain, Fanuc, Siemens) inclusief regelaar, 4e en/of 5e as software. Ook zijn schoudergelagerde draai/zwenktafels volledig CNC gestuurd leverbaar.

Werkstuk meetsystemen

Automatisch werkstuk-nulpunten vastleggen, controle metingen na verspaning uitvoeren, werkstukken identificeren. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van een 3D meetsysteem dat achteraf in een machine geïnstalleerd kan worden. 3D meetsystemen zijn leverbaar in IR-uitvoering (infrarood) of in radiografische uitvoering, d.w.z. dat de signaaloverdracht tussen zender (de meettaster) en een in de machine geïntegreerde ontvanger of via infrarood- of via radio-signalen plaatsvindt.

Gereedschap meetsystemen

In het bewerkingsprogramma kunnen gereedschappen automatisch gecontroleerd worden op diameter en lengte d.m.v. het aanrijden van een op de spantafel geplaatste schakelende taster of m.b.v. een in de bewerkingsruimte geïnstalleerd gereedschap laser meetsysteem. Niet alleen kunnen gereedschappen automatisch gemeten worden en vervolgens de meetwaarden in de bijpassende gereedschaptabel weggeschreven worden, ook zijn deze systemen geschikt voor tussentijdse gereedschapbreuk-controle.