Zimmermann is al meer dan 90 jaar een bekende naam in de wereld van freesmachines en mag zich met trots de technologisch leider in de branche noemen. Het machineprogramma van Zimmermann loopt van de klassieke portaalfreesmachine tot de 5- en 6-assige portaalfreesmachines. Daarnaast biedt Zimmermann ook horizontale bewerkingscentra aan die geschikt zijn voor onder de lucht- en ruimtevaarttechniek.

Het aanbod van Zimmermann op het gebied van portaalfreesmachines bestaat uit twee verschillende series: de FZP- en de FZU serie. Hierbij zijn de FZP-machines voorzien van een ‘performance gantry’ en de FZU-machines van een ‘unibody gantry’. Meer informatie over deze serie vind u in de brochure.

Het horizontale bewerkingscentrum van Zimmermann, de FZH, is voorzien van baanbrekende nieuwe ontwikkelingen en krachtige freesspindels. Het stijve machinebed van de innovatieve meelopende kolomunit en de dynamische Zimmermann freeskoppen zorgen voor een efficiënt freesproces. Het standaard meegeleverde automatiseringssysteem en de nieuw ontwikkelde pallethandling zijn integrale componenten van het horizontale bewerkingscentrum.