Reiden Technik AG is een Zwitserse fabrikant van 5-assige bewerkingscentra waarbij innovatie, klantgerichtheid en precisie hoog in het vaandel staan. Al meer dan 100 jaar worden door Reiden, in de gelijknamige plaats, hoogwaardige bewerkingscentra gecreëerd waarbij de hoogste kwaliteit, absolute precisie en betrouwbaarheid tot de standaard behoren.

Het Reiden machine-gamma bestaat uit de RX10, RX12, RX14 en RX18.

Iedere Reiden machine is leverbaar met:

  • Heidenhain TNC7 (TNC640) of
  • Siemens One (Sinumerik 840D-SL) besturing
reiden rx10

REIDEN RX10

Hoogwaardig 5-assig simultaan CNC-bewerkingscentrum met gekoelde universele bewerkingskop met geïntegreerde HSK63A (optioneel SK40) motorspil en Ø1000 mm C-as tafel met max. Ø1350 mm vrije swing. Deze bewerkingskop is optioneel leverbaar met het gepatenteerde Double Drive Technology (DDT) waarmee de bewerkingskop zowel een hoog toerental als ook een hoog spilkoppel kan leveren. De RX10-serie is uitstekend geschikt voor 24/7 productie door aankoppeling aan een palletwisselsysteem aan de zijkant van de machine. De palletwisselsystemen zijn met verschillende opslag-capaciteiten leverbaar. Optioneel is de RX10, ook met palletwisselsysteem, als compleet bewerkingscentrum leverbaar als combinatie met automatisch verticaal draaien en automatische 5-assige simultaan verspaning.

REIDEN RX12

Hoogwaardig 5-assig simultaan CNC-bewerkingscentrum met gekoelde universele bewerkingskop met geïntegreerde HSK63A, HSK100A, SK40 of SK50 motorspil en Ø1200 mm C-as tafel met max. Ø1600 mm vrije swing. Deze bewerkingskop is met HSK63A (SK40) optioneel leverbaar met het gepatenteerde Double Drive Technology (DDT) waarmee de bewerkingskop zowel een hoog toerental als ook een hoog spilkoppel kan leveren. De RX12-serie is uitstekend geschikt voor 24/7 productie door aankoppeling aan een palletwisselsysteem aan de zijkant van de machine. De palletwisselsystemen zijn met verschillende opslag-capaciteiten leverbaar. Optioneel is de RX12, ook met palletwisselsysteem, als compleet bewerkingscentrum leverbaar als combinatie met automatisch verticaal draaien en automatische 5-assige simultaan verspaning.

REIDEN RX14

Hoogwaardig 5-assig simultaan CNC-bewerkingscentrum met gekoelde universele bewerkingskop met geïntegreerde HSK100A of SK50 motorspil en Ø1400 mm C-as tafel met max. Ø1900 mm vrije swing. Deze bewerkingskop is optioneel leverbaar met het gepatenteerde Double Drive Technology (DDT) waarmee de bewerkingskop zowel een hoog toerental als ook een hoog spilkoppel kan leveren. De RX14-serie is uitstekend geschikt voor 24/7 productie door aankoppeling aan een palletwisselsysteem aan de zijkant van de machine. De palletwisselsystemen zijn met verschillende opslag-capaciteiten leverbaar. Optioneel is de RX14, ook met palletwisselsysteem, als compleet bewerkingscentrum leverbaar als combinatie met automatisch verticaal draaien en automatische 5-assige simultaan verspaning.

REIDEN RX18

Hoogwaardig 5-assig simultaan CNC-bewerkingscentrum met gekoelde universele bewerkingskop met geïntegreerde HSK100A of SK50 motorspil en Ø1800 mm C-as tafel met max. Ø2600 mm vrije swing. Deze bewerkingskop is optioneel leverbaar met het gepatenteerde Double Drive Technology (DDT) waarmee de bewerkingskop zowel een hoog toerental als ook een hoog spilkoppel kan leveren. De RX18-serie is uitstekend geschikt voor 24/7 productie door aankoppeling aan een palletwisselsysteem aan de zijkant van de machine. De palletwisselsystemen zijn met verschillende opslag-capaciteiten leverbaar. Optioneel is de RX18, ook met palletwisselsysteem, als compleet bewerkingscentrum leverbaar als combinatie met automatisch verticaal draaien en automatische 5-assige simultaan verspaning.