CMZ bouwt sinds 1948 gereedschapmachines en heeft ruim 65 jaar ervaring, in het bijzonder op het gebied van draaibanken. Men streeft naar het leveren van CNC draaibanken die voldoen aan het hoogste niveau van kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Deze eigenschappen gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde agenten die technisch en commercieel voldoen aan hoge CMZ eisen ter ondersteuning van het klantenbestand, hebben ertoe geleid dat CMZ producten tot de top CNC draaibanken in Europa behoren. CMZ is gevestigd in Noord-Spanje, Zaldibar, dicht bij Bilbao. Men heeft een 7-tal verschillende productie-vestigingen waarin ontwikkeling, productie en assemblage zijn ondergebracht. Een uitzonderlijk groot aandeel van machine componenten wordt “in house” bij CMZ vervaardigd. CMZ bouwt uitsluitend CNC draaibanken met Fanuc besturingen die standaard voorzien zijn van Manual Guide i.

CMZ TA-serie

TA-serie

Hoogwaardige CNC-draaibanken geschikt voor draaidiameters tot Ø460 mm. Uitgevoerd met een dynamische en gekoelde “built in” hoofdmotor met stafcapaciteiten naar keuze Ø52, Ø66 en Ø80 mm. Uitgevoerd met brede blokgeleidingen en leverbaar met Z-400, Z-640 of Z-1.100 mm. Leverbaar als draaibank, als draaibank met aangedreven gereedschappen, als draaibank met Y-as. Alle voornoemde configuraties kunnen ook met een dynamische en gekoelde “built in” sub spil uitgevoerd worden. Uitsluitend leverbaar met Fanuc 32iTB-serie met het uitvoerige Fanuc Manual Guide i programmeer-ondersteuning. Naar keuze leverbaar met een 12-voudige of 15-voudige CMZ turret. Eventueel alle posities aangedreven met 12.000 omw/min, 11 kW en 75 Nm.

TD-serie

Hoogwaardige CNC-draaibanken geschikt voor draaidiameters tot Ø550 mm. Uitgevoerd met een dynamische en gekoelde “built in” hoofdmotor met stafcapaciteiten naar keuze Ø52, Ø66, Ø80, Ø95, Ø127 en Ø180 mm. Uitgevoerd met brede blokgeleidingen en leverbaar met Z-800, Z-1.350, Z-2.200 of Z-3.200 mm. Leverbaar als draaibank, als draaibank met aangedreven gereedschappen, als draaibank met Y-as. De Z-800 uitvoering kan ook met een dynamische en gekoelde “built in” sub spil uitgevoerd worden. Uitsluitend leverbaar met Fanuc 32iTB-serie met het uitvoerige Fanuc Manual Guide i programmeer-ondersteuning. Naar keuze leverbaar met een 12-voudige of 16-voudige CMZ turret. Eventueel alle posities aangedreven met 12.000 omw/min, 13 kW en 105 Nm

CMZ TA-serie
CMZ TD-serie

TTL-serie

Hoogwaardige CNC-draaibanken geschikt voor draaidiameters tot Ø220 mm. Uitgevoerd met een dynamische en gekoelde “built in” hoofdmotor en dynamische en gekoelde “built in” subspil. Stafcapaciteiten naar keuze Ø52 en/of Ø66 mm. Typische draaibank die bij uitstek geschikt is om aan een stafaanvoer systeem gekoppeld te worden. Uitsluitend leverbaar met 2x CMZ turrets à 12 posities + 12 tussen-posities. De gekoelde “built in” overnamespil is ook uitgevoerd als Z- en X-as. Beide turrets kunnen naar keuze uitgevoerd worden met een Y-as. Beide turrets zijn met aangedreven posities leverbaar, allen met 12.000 omw/min, 14 kW en 42 Nm. Uitsluitend leverbaar met Fanuc 31iTB-serie met het uitvoerige Fanuc Manual Guide i.

TTS-serie

Hoogwaardige CNC-draaibanken geschikt voor draaidiameters tot Ø120 mm. Uitgevoerd met een dynamische en gekoelde “built in” hoofdmotor en dynamische en gekoelde “built in” subspil. Stafcapaciteiten naar keuze Ø38, Ø46, Ø52 en/of Ø66 mm. Typische draaibank die bij uitstek geschikt is om aan een stafaanvoer systeem gekoppeld te worden. Naar keuze leverbaar met 1 of met 2 CMZ turrets à 12 posities + 12 tussen-posities. De gekoelde “built in” overnamespil is ook uitgevoerd als Z- en X-as. Beide turrets kunnen naar keuze uitgevoerd worden met een Y-as. Beide turrets zijn met aangedreven posities leverbaar, allen met 12.000 omw/min, 13 kW en 26 Nm. Uitsluitend leverbaar met Fanuc 31iTB-serie met het uitvoerige Fanuc Manual Guide i.

GL-serie

Automatisch Gantry Loader beladingsysteem van CMZ waarmee een TA, TD, TTL en TTS geautomatiseerd kan worden. Automatisch kunnen schijfvormige werstukken en kleine as-vormige werkstukken vanuit een 14-voudig pallet stapel-wisselsysteem in- en uitgevoerd worden, eventueel in combinatie met een staf-aanvoersysteem. Het CMZ Gantry Loader beladingsysteem kan eenvoudig omgesteld worden naar de automatische belading van as-vormige werkstukken tot 700 mm lengte! Het CMZ GL-systeem is leverbaar in verschillende dubbelgrijper-uitvoeringen:
• 2 x 3 kg
• 2 x 10 kg
• 2 x 50 kg

Onze voorraadmachines

Onze publicaties van CMZ

  • Gantryloader en Y-as geven Machinefabriek Pavro extra handjes

  • Bij Metaaldraaierij Willems draait het nu ook om klein werk

  • G.S.M draait hard tot 5 micrometer nauwkeurig